Jonáš Kolomazník stříbrný na MČR do 22 let v přerovském rekordu!

Riskl to a vyplatilo se. Jonáš Kolomazník potvrdil na MČR mužů a žen do 22 let roli jednoho z favoritů a doběhl si ve skvělém osobním rekordu 14,18 s pro stříbrnou medaili! Závodu na 110 m překážek dominoval jablonecký Štěpán Schubert, který časem 13,63 s vyrovnal nejlepší čas české historie.

Kolomazník naznačil dobrou formu už v rozběhu, i v něm si totiž zlepšil osobní maximum - ze 14,52 s se posunul na 14,33 s a naprosto jasně postoupil do finále. V něm se dokázal ještě zlepšit, nad cílovou čárou se ještě mohutně předkláněl a časomíru zastavil na výkonu 14,18 s.

Přerovští závodníci i s podpůrným týmem, zleva Tereza Válková, Hana Dohnalová, Gabriela Patalová, Daniela Vojtěchovská, Jonáš Kolomazník a Tereza Tichá.

Parádní vystoupení nad překážkami předvedla v Ostravě i Tereza Válková, letos stříbrná mezi juniorkami. Ve finále znovu útočila na pokoření hranice 14 sekund, tentokrát jí to ale o jednu setinku nevyšlo. Za čas 14,01 s brala krásné čtvrté místo.

Pěkné desáté místo obsadil Václav Vandrovec v závodě na 5000 metrů. Bohužel ale zaostal za svým osobním i sezónním maximem a ke kýžené hranici 15 minut se ani nepřiblížil (15:48,96 min).

Ne úplně podle představ závodila i Gabriela Patalová. Ta si vylepšila osobák nad překážkami minulý týden, dnes zaběhla čas 14,87 s, který stačil na devatenáctou pozici. Hladkou stovkou pak prolétla za 12,51 s a brala 21. místo.

Šampionát v Ostravě pokračuje také v neděli, ale už bez přerovské účasti.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.