Kolomazník s Válkovou se představí na MČR dospělých

Vrchol domácí atletické sezóny, Mistrovství ČR mužů a žen na dráze, hostí o tomto víkendu stadion v Táboře. SK Přerov zde vysílá dva zástupce a oba dva budou startovat na krátké překážkové trati. Velkou šanci na medailové umístění má Jonáš Kolomazník - jeho nominační čas 14,18 s je třetí nejlepší, stejný osobní rekord má ale také olomoucký Martin Pokorný a jen o jednu setinu byl dosud pomalejší vítkovický Jiří Zedníček.

Kolomazník se představí ve druhém rozběhu v sobotu v 16:02 hodin. Finále je na programu ve stejný den v 17:55 hodin.

Bez šancí na postup není ani stále ještě juniorka Tereza Válková. Nominovala se jako desátá časem 13,91 s, několikrát už ale ukázala, že tlak na velkých akcích jí svědčí. Pěsti jí budeme držet v sobotu v 15:54 hodin, kdy se poběží třetí rozběh. Finále je naplánováno na 17:40.

Oba přerovští atleti už letos na MČR závodili. Válková vybojovala stříbrnou medaili mezi juniorkami (13,93 s) a mezi ženami do 22 let byla čtvrtá (14,01 s). O rok starší Kolomazník závodil jen mezi muži do 22 let, kde si těsně po zranění doběhl také pro stříbro (14,18 s). Tento výkon je zároveň přerovským rekordem.

Fandit můžete online - živý přenos poběží v sobotu i v neděli na Youtube kanále CzechAthletics.

Propozice
Průběžné výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.