Čespivová uspěla na EKAGu a vylepšila i přerovský rekord!

18. ročník EKAG (European Kids Athletics Games) hostilo Brno ve dnech 2. - 4. září. Po dlouhých letech se akce zúčastnili také zástupci Přerova - konkrétně Karolína Čespivová, Izabela Zapletalová a Radovan Kratochvíl. Do Brna se letos sjelo neuvěřitelných 2200 mladých atletů ze sedmnácti států Evropy, což je dosud nejvíc v historii akce. Organizátoři vše ale zvládli na výbornou, i přes obrovská množství startujících v jednotlivých kategoriích a disciplínách vše proběhlo hladce.

Pro naše závodníky to byla zejména velká zkušenost, je to dosud největší atletická akce, na které startovali. Kromě úžasné atmosféry nabyli také další motivaci do přípravy. Veškeré závodní dění započalo slavnostním nástupem všech zúčastněných klubů a států... k dokonalosti chyběla jen cedule SK Přerov, kterou organizátoři na další rok přislíbili nachystat. Tak třeba se zúčastní více našich atletů - v dalším roce by měly startovat ročníky 2009-2013.

V obrovské konkurenci se dokázala prosadit přípravkářka (roč. 2012) Karolína Čespivová. Skvěle jí vyšla kvalifikace dálky, kde skočila 415 cm a postoupila do finálové osmičky. Skákalo se však od prkna, což ještě přípravka nemá úplně zažité, a ve finále se jí už tolik nedařilo. Navíc se neustále točil vítr. Za 388 cm obsadila konečné sedmé místo.

Výborně jí vyšel také rozběh na 60 m. S mírnou podporou větru dokázala vylepšit své vlastní přerovské maximum o 3 setiny a výkonem 8,91 s se probojovala do finále B. Jen dvě setiny ji přitom dělily od finále A... Ve finálovém běhu moc chtěla svůj čas ještě vylepšit a pokusila se trefit výstřel startéra, ale nebyla to dobrá strategie. V opakovaném běhu už pak zapracoval strach, reakce byla pomalejší, přesto doběhla ve skvělém čase 8,87 s jako pátá a celkově jí patří třinácté místo. Bohužel, podpora větru už byla nad hranicí pravidel, foukalo +2,1 m/s.

V kategorii chlapců roč. 2011 startoval Radovan Kratochvíl. Po prázdninách předvedl svůj slušný standard, bohužel na osobní rekordy to nestačilo. Nejlépe se umístil jako 20. ve skoku do výšky za 123 cm. V dálce bral osmé místo v kvalifikační skupině, celkově pak byl 45. (376 cm). A konečně 60 metrů, čas 9,55 s znamenal 77. místo.

Ve dvou běžeckých disciplínách se představila Izabela Zapletalová (dívky roč. 2010). Sto padesát metrů zvládla za 21,44 s a brala 90. místo. Poněkud překvapivě si zvolila 800 metrů, čas 2:59,39 min znamenal 70. místo. Přihlášena byla i k běhu na 60 m, do něj ale nenastoupila.

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.