Halové oddílové víceboje - výsledky

Letošní halovou sezónu uzavřeli přerovští atleti a atletky tradičními Oddílovými víceboji v Olomouci. Na start se jich postavilo celkem 66, ne všichni ale startovali v celém víceboji. K vidění byla celá řada osobních rekordů a také jeden rekord přerovský - postaral se o něj veterán Josef Skála, když překonal ve skoku o tyči 172 cm a zapsal tak maximum v kat. M65.

Zajímavý souboj nabídl sedmiboj mužů - těch bylo na startu celkem 9. O vítězství se utkali Adam Kopec a Mikuláš Trojek, nakonec o 21 bodů zvítězil Kopec (3373 b). Účast si nenechali ujít ani vytrvalci Martin Kadala a Jan Jakubíček a nebo údajně netrénující Aleš Říhošek a Jonáš Váverka. Bohužel přišla také zranění - při pádu do kastlu si ve skoku o tyči poranil kotník Václav Klvaňa jr. a ještě před první disciplínou si zadní stehenní sval poranil Jan Kadala.

Slušně rozjetý sedmiboj měl dorostenec Jan Knap, v tyči ale nezaložil, a tak nakonec zvítězil Antonín Kříž (2950 b). Mezi mladšími žáky dominoval Jakub Cieslar (1572 b). O velké překvapení se ve výšce postaral celkově čtvrtý Jakub Červený, když překonal 140 cm - tedy o 10 cm více, než další nejlepší mladší žáci.

Pětiboj dorostenek byl jasnou záležitostí Emy Kroupové (2551 b), na kterou ztratila pouhých 15 bodů vítězka starších žákyň Lenka Rudolfová. Přes 2000 bodů se mezi žákyněmi dostala také druhá Sára Nováková (2160 b).

Jen 39 bodů k této hranici chybělo mladší žákyni Veronice Peichl. Pěkně se předvedly také "prvoročky" Zuzana Špačková (1865 b) a Thea Bajcarová (1844 b).

V soutěži mladších žákyň startovaly také dvě atletky AK Blansko Dvorská. Zajímavostí je, že v roce 2012 se našich vícebojů zúčastnila také tehdejší závodnice tohoto klubu a nyní česká reprezentantka Michaela Hrubá. Jako starší žákyně nasbírala 2392 bodů a skončila čtvrtá.

Kompletní výsledky
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.