Balůsková veze dvě medaile z Akademiček!

V pondělí 6. ledna se v hale na pražském Strahově konalo Akademické MČR. Univerzitu Palackého reprezentovala také atletka SK Přerov Adéla Balůsková, která si vedla více než skvěle. Při své první účasti na tomto podniku vybojovala hned dva cenné kovy a jedno finálové umístění.

Zlatou medaili získala společně s Kamilou Němcovou, Michaelou Kučerovou a Andreou Holleyovou ve štafetě na 4x200 m (1:52,00 min). Druhou z medailí získala ve své nejsilnější disicplíně, skoku do výšky. Překonala laťku ve výši 155 cm a na třetí místo ji posunul lepší zápis oproti čtvrté Aleně Galertové.

 

Videozáznam ze štafety

 

 

Adéla Balůsková při závodu na 400 m př. (ilustrační foto)

 

 

Nastoupila také ve finálovém běhu na 60 m př., kde doběhla šestá. Navíc si vylepšila osobní rekord, byť jen neoficiálně – kvůli výpadku cílové kamery byl čas tohoto běhu zaznamenán pouze na ruční stopky. I tak je čas 9,4 s výrazně lepší, než stávající osobní rekord Balůskové (10,05 s) a je příslibem pro letní sezónu.

 

„Překážky mě mrzí, zrovna na můj běh vypadla časomíra. Kvůli tomu nemůže být čas uznán jako osobák a navíc mě kvůli tomu odsunuli z pátého místa - i když byl můj čas lepší, Olga Nováčková, která je nakonec v pořadí přede mnou, ho měla elektronicky. Ale i tak jsem spokojená," uvedla Balůsková.

 

 

Výsledky jsou ke stažení na webu ČAS

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.